Stima de sine

Stima de sine ridicată este responsabilitatea MEA!

Motto: “Stima de sine este valoarea pe care ne-o acordăm mai mult sau mai puțin conștient și într-un mod mai mult sau mai puțin direct“. (Patrice Ras)

Da, este responsabilitatea TA! E posibil să te surprindă această afirmație. Însă am observat din munca cu oamenii, timp de peste 20 de ani, un fapt interesant pe care îl discut azi cu tine.

Atunci când oamenii nu au o stimă de sine ridicată, suferă foarte mult din această cauză.
De ce?
Fiecare domeniu al vieții lor este afectat de stima de sine scăzută.

De la domeniul familiei (ce fel de partener ești, ce fel de părinte ești, etc.) până la cel al jobului ales (cât de bine îți faci treaba, câte riscuri îți asumi, etc.).
Sau în domeniul sportului, dacă vrei să faci performanță, ori dacă lucrezi într-o echipă și ești managerul/liderul său și ai nevoie să-ți motivezi coechipierii, etc.

Uită-te la tine și răspunde-ți cu sinceritate la câteva întrebări de conștientizare:

➺ La ce nivel stai acum cu stima față de tine?

➺ Ce domeniu al vieții tale este afectat de stima scăzută de sine?

➺ Ce îți influețează negativ stima ta de sine, azi?

➺ Ce ești dispus/ă să faci pentru a avea o stimă de sine ridicată?

Pot să-ți dau o sugestie prietenească.
Dacă vrei, bineînțeles, să afli metode testate pentru a-ți crește stima de sine. Vino în 25 iunie 2021, de la ora 19.00, alături de mine și de partenerii mei, Rajko Kuzmanović și Monica Dascălu la workshop gratuit cu tema- ”7 pași pentru a-ți crește stima de sine”.

Participarea ta la workshop te ajută să descoperi esența, atât a stimei de sine, cât și a surorii sale gemene, încrederea în sine:

✅ Ce este stima de sine?
✅ Legătura dintre stima de sine și încrederea în sine
✅ Ce este încrederea în sine?
✅ Diferența dintre stima de sine și încrederea în sine
Și te poți înscrie la workshop-ul gratuit AICI: https://bit.ly/3oX3Db0
Acum să revenim la asumarea responsabilității față de stima ta de sine. De ce crezi că ești doar TU singura persoană responsabilă de o stimă de sine ridicată?
De ce nu alții?
Pentru că este vorba despre VIAȚA TA și de VALOAREA ta ca persoană.

De aceea ai venit aici pe Pământ. Să înveți să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta, pentru cine ești TU cu adevărat. Fiecare dintre noi avem de parcurs această călătorie, mai devreme sau mai târziu.

ată și alte întrebări de conștientizare:

➺ Cum s-ar schimba viața ta dacă ai avea o stimă de sine ridicată?

➺ Cum s-ar îmbunătăți imaginea ta de sine dacă ai avea o stimă de sine ridicată?

➺ Cum ar fi să abordezi provocările vieții, hrănind conștient valorile tale personale, nevoile tale, principiile tale de viață, abilitățile tale?

Te încurajez să ai mare atenție ce faci cu stima ta de sine. Pentru că oamenii care nu se focusează deloc să-și cultive zilnic o stimă de sine ridicată prezintă următoarele comportamente:

❎ Nu se simt valoroși.
❎ Nu își percep opiniile/ideile/proiectele ca fiind valoroase.
❎ Se compară mereu cu alții.
❎ Simt că nu merită să primească diverse (de la iubire, atenție la sumele de bani X, Y sau Z).
❎ Și cel mai păgubos, nu au încredere în sine și în succes.
Dorința de a-ți schimba percepția actuală față de stima de sine, care e eronată dacă te comporți precum am scris mai sus, vine doar din interiorul tău. Valoarea ta ca OM nu implică să lupți pentru ea sau să te strădui la nesfârșit să o demonstrezi altora (părinților, șefilor, colegilor, publicului etc.).

Valoarea ta ca OM există deja în tine atâta timp cât te trezești dimineața și încă respiri. Ce ai de făcut zi de zi? Să ți-o recunoști, să ți-o accepți și să o apreciezi. Singur/ă.

Fără să mai aștepți în zadar să vină cineva din exterior și îți umple ceașca cu stima de sine și încredere în sine. Pentru că nu vine. De ce? Nu poate nimeni să treacă peste liberul tău arbitru și să-ți acceseze rezervorul tău unic de potențiale, unde se află valoarea ta ca OM. Cu care ne naștem fiecare dintre noi, din start!

Vrei să afli cum? Vino la workshopul nostru gratuit cu tema- ”7 pași pentru a-ți crește stima de sine”.

Înscrie-te la workshop-ul gratuit aici: https://bit.ly/3oX3Db0

Te așteptăm la workshop. Sigur îți vei restarta stima de sine!

Cu mare drag,

Mihaela Stroe

Lasă un răspuns