Relații

O relație de cuplu armonioasă ​se construiește ​precum un business

Vrei să te simți iubit/ă și conectat/ă cu partenerul tău? Află cum să construiești și să menții o relație de cuplu sănătoasă, fericită și satisfăcătoare.

“Dragostea nu este totul într-o relație“

Toate relațiile de cuplu trec prin momente extraordinare dar au și coborâșuri. Iar eu consider că pentru a rezista în timp, dragostea este necesară dar nu și suficientă într-un cuplu.

Orice relație este necesar să fie asumată pe toate planurile, de ambii parteneri. Ce înseamnă asta? Înseamnă munca, dorința și angajamentul partenerilor. Înseamnă dorința de adaptare și schimbare a fiecăruia, astfel încât, ușor, ușor să miște rotițele unui nou mecanism - CUPLUL.

relațiile de cuplu se construiesc precum afacerile

Iar pentru ca acest nou mecanism să funcționeze este necesar ca cei doi, care formează cuplul, să privească această nouă relație precum un business. Știu că ești mirat că scriu asta, dar nu mă judeca, ci ai răbdare și citește mai departe ca să poți înțelege ce vreau să te învăț. 

Nu mă refer la faptul să vezi ce ai de căștigat din relația pe care o ai, ci mă refer la faptul că o relație, pentru a ajunge să fie armonioasă, are nevoie de susținere permanentă, la fel ca un business.

ce este un business?

Ne este foarte ușor să înțelegem că dacă dorim să facem un business nou avem nevoie de o investiție inițială, de timp și de cunoaștere în domeniul acelui business, iar apoi știi că este necesar să susții acea afacere ca ea să crească.

La fel este și cu relațiile. Dacă vrei ca relația ta să fie una armonioasă, indiferent dacă ea abia începe sau ești împreună de ani de zile cu acea persoană, există câțiva pași pe care îi poți face pentru a construi o relație sănătoasă.

Chiar dacă în trecut ai experimentat o mulțime de relații eșuate sau te străduiești să reaprinzi focul în relația ta actuală, poți învăța cum să rămâi conectat, să găsești împlinire și cum să te bucuri de o relație fericită și de durată, alături de partenerul tău. 

7 asemănări între o relație de cuplu și un business

 

Pentru ca o relație să crească este nevoie să o privești ca pe o afacere. Iată 7 aspecte care te ajută să înțelegi de ce seamănă o relație de cuplu reușită cu un business de succes:

1. Așa cum o afacere merge parcă de la sine atunci când îți place ceea ce faci, la fel este nevoie de iubire ca cei doi parteneri să fie conectați. Astfel, cultivând sentimente de iubire și înțelegere unul față de celălalt, ei vor trece cu ușurință peste provocările vieții;

2. Așa cum o afacere are nevoie de marketing și comunicare pentru a crește, la fel și cuplul are nevoie de o comunicare clară și precisă pentru ca ei să se înțeleagă pe termen lung. O campanie de marketing prost făcută, înseamnă că mesajul nu ajunge corect la potențialul client. La fel și un partener care crede că celălalt știe ce își dorește el, de fapt nu va obține rezultatele scontate. Este necesar să-i spui clar partenerului tău ce și mai ales cum îți dorești.

3. Așa cum o afacere se dezvoltă când cunoști domeniul, așa și o relație se dezvoltă, când cei doi parteneri se cunosc și se descoperă continuu. Fiecare partener se schimbă în timp și este nevoie de efort susținut, de curiozitate și de dorința de a rămâne conectat cu gândurile, emoțiile și dorințele partenerului tău.

4. Așa cum o afacere are nevoie de un capital, la fel și în cuplu este necesar să investești timp și bani pentru a face cadouri și surprize plăcute, pentru a-l surprinde pe celălalt și a nu interveni monotonia;

5. Așa cum într-o afacere ai mereu nevoie de cunoștințe noi, de noile descoperiri sau de noile tehnologii din domeniu, la fel și într-un cuplu este necesar să învestești mereu în tinesă te dezvolți și să evoluezi o dată cu partenerul tău, pentru a avea ce să discutați împreună;

6. Așa cum o afacere are o imagine pe care o percep cei din exterior - clienții, la fel și cuplul are o imagine a lui. Fiecare partener conlucrează la imaginea cuplului. Asta presupune a fi atent la propria imagine, atât pe care o ai tu despre tine, cât și pe cea pe care o prezinți la exterior - cum te îmbraci, cum vorbești, cum te comporți, atât acasă, cât și în afara ei;

7. Așa cum într-o firmă membrii echipei funcționează mai eficient când merg în team-building-uri, se cunosc și petrec timp împreună, la fel și în cuplu, partenerii este necesar să își aloce timp de calitate pe care să-l petreacă împreună. Te îndrăgostești uitându-te și ascultându-l pe cel de lângă tine. Dacă continui să-l cauți și să-l asculți în același mod, atent pe partenerul tău, cum ai facut-o la început, poți susține experiența îndrăgostirii pe termen lung.;

Reține:
Fiecare  relație este unică și fiecare om se comportă diferit, în funcție de persoana pe care o are în față. 
Fii o oglindă minunată pentru partenerul tău!

firmele puternice fac acte de caritate

firmele puternice fac acte de caritate
dar ce legătură are asta cu relațiile armonioase

Poate că ai observat deja că firmele mari și puternice își implică angajații în acte de binefacere sau în diverse activități caritabile.

Unul dintre cele mai puternice moduri de a rămâne aproape și conectat cu partenerul tău, este să aveți țeluri și viziuni comune și să găsiți ce anume valorizați în afara relației. 

Implicându-vă în voluntariatul pentru o cauză nobilă, un proiect sau o activitate comună, care are un sens pentru amândoi pot păstra o relație proaspătă și interesantă. În plus, astfel de activități vă pot expune atât la oameni, cât și la idei noi, vă oferă șansa de a aborda noi provocări împreună și vă poate oferi modalități noi de interacțiune.

Pe lângă faptul că ajută la ameliorarea stresului, a anxietății și a depresiei, a face lucruri în beneficiul altora sau a fi parte dintr-o comunitate interesantă pentru amândoi, vă oferă o plăcere imensă. Ființele umane sunt construite pentru a-i ajuta pe ceilalți și pentru a inter-relaționa. Cu cât ajuți mai mult, cu atât te vei simți mai fericit - ca persoană dar și ca cuplu.

Dacă vrei să afli mult mai multe informații despre acest subiect te invit să participi la Workshop-ul ONLINE GRATUIT Echilibrează-ți relația de cuplu!

În acest workshop online vei primi unelte simple și eficiente astfel încât să începi să gestionezi conflictele devenind mai abil, evoluând și găsind soluții alături de partenerul tău, ridicând nivelul relației.

Alături de mine se vor afla colegii mei Mihaela Stroe și Rajko Kuzmanović. Îți vom oferi informații și instrumente simple care provin din experiența noastră de lucru cu clienții.

Notează-ți în agendă!
Ne vedem joi, 02 iulie la ora 19:00. 

Din ce în ce mai bine,

Monica Dascălu

Lasă un răspuns