Stres

3 trucuri ca să pui imediat STOP stresului!

Motto: „Stresul înseamnă moartea celulei. (Dumitru Constantin Dulcan)

„Mihaela, nu mai pot continua să trăiesc in această stare de stres...”

De când a început nebunia cu „pandemia”, aud tot mai des fraza de mai sus, de la clienții mei, indiferent dacă lucrează în corporații sau dacă sunt antreprenori.

Mulți ajung la concluzia că e necesar să o lase mai moale și să aibă o viață mult mai linistită. Să aibă mai mult calm și stare de bine.

Clar că dau prima dată vina pe stres. „Dragul de stres” a ajuns să fie țapul nostru ispășitor. Peste tot auzi...A murit din cauza stresului. Nu a luat examenul din cauza stresului. Nu mă mai ințeleg cu iubita/iubitul pentru că sunt prea stresat/ă la job, etc.

Tu recunoști că suferi de stres? Dacă da, stai bine. Înseamnă că ai făcut primul pas în direcția rezolvării provocării tale. Și te încurajez să mai faci încă un pas important. Să vii alaturi de mine și de colegii mei, Rajko Kuzmanovic și Monica Dascălu la un webinar LIVE gratuit despre cum să treci de la stres la starea de bine.

Te poți înregistra aici :

https://restartcamp.com/de-la-stres-la-starea-de-bine/

și participă în data de 27 iulie 2021, marți, de la ora 19.00, timp de 2 ore. Eu vorbesc despre importanța înțelegerii creierului emoțional și a reacțiilor noastre instinctuale la stres (îngheț, fugă sau luptă) când întâlnim stimuli care ne generează stres.

Pentru că alegem să ne lăsăm influențați negativ de acești stimuli! Există și o altă variantă. Să alegem să nu fim coplesiți de stres, care e doar o percepție eronată pe care o avem despre realitatea X,Y,Z!

Și în plus, iți oferim toți 3, din perspective diferite, tehnici concrete pentru a fi relaxat/ă, în armonie cu tine astfel încât să iei decizii raționale pentru tine, nu emoționale.

Însă până la webinar, vreau să împărtășesc cu tine, 3 trucuri ca să pui imediat STOP stresului, pe care le aplic deja cu succes în viața mea. Pentru că, de ce să te mint, am trecut și eu prin faza „nu mai pot continua să trăiesc în această stare de stres”.

Și am luat decizia personală să acționez în avantajul meu atunci când m-a trezit la realitate un eveniment personal pe care nu îl doresc nimănui (moartea tatălui meu acum 5 ani, de o boală neurologică degenerativă declanșată de stresul scăpat de sub control).

De aceea am ales să împărtășesc cu tine, încă de la început, citatul de la minunatul și deosebitul profesor, Dumitru Constantin Dulcan, pe care îl admir foarte mult pentru luciditatea și energia vitală emanată la cei peste 80 de ani pe care îi are. Deci, se poate trăi o viață conștientă și fără stres.

Stresul înseamnă moartea celulei. Iar în cazul tatălui meu, stresul a declanșat moartea neuronilor motori. Așadar brusc, am fost nevoită să învăț să o las mai moale. Să tai din agendă. Să renunț la proiectele multiple în care eram implicată și să mă bucur de viața mea.

Cum am reușit?

Primul truc a fost să spun NU distragerilor, angajamentelor inutile („planurile altora cu mine”), oamenilor toxici prezenți în viața mea, clienților care nu își asumă de bună voie responsabilitatea pentru viața lor.

Fără să mă simt vreo secundă vinovată. Ce am făcut? M-am focusat pe ceea ce e important pentru mine, pe onorarea valorilor mele, a principiilor mele de viață non-negociabile și a nevoilor mele.

Nu m-am mai lăsat definită de așa zisele „probleme” ale celorlalți. Și mi-am consolidat credința că vor găsi singuri soluții și că pot supraviețui și fără mine. Am simțit că m-am eliberat de o cantitate mare de stres. Nu mai eram călăuza rătăciților sau salvatoarea răniților!
Am ales să lucrez doar cu oamenii asumați în viața lor!
Altă viață!

Tu în ce situație ești acum cu distragerile de tot felul?
Câți oameni toxici ai în jurul tău care iți consumă din energia ta vitală?
În câte aranjamente inutile ești prins/ă?

Al doilea truc, a fost să nu mai îmi pese deloc de ceea ce cred alți oameni despre mine. Trăim într-o societate în care ni se induce mereu „nevoia falsă” că e musai să te placă ceilalți. Că depinzi de numărul de Like-uri primite pe diferitele rețele de socializare.

Da, vreau să fiu conectată cu alți oameni. Însă nu cu riscul sănătății mele. Nu vreau să mă străduiesc să fiu plăcută sau acceptată pentru munca mea. Cine înțelege valoarea muncii mele, bine. Cine nu, iarăși bine. Sunt coachi în lumea asta largă pentru fiecare tipologie umană și pentru fiecare buzunar!

Iar ceea ce spun alții despre mine, e ceva ce nu mă mai interesează. Am un top scurt, de 5 persoane de încredere, alese de mine după criterii clare de competență, de la care accept „feedforward” (adică să îmi spună ce pot să îmbunătățesc la mine) și sunt ok cu asta.

Ție îți pasă de ceea ce cred alții despre tine?
Cauți să fii recunoscut/ă de alții fiind mereu la vânătoare de like-uri?
Faci eforturi maxime să fii plăcut/ă?

Iar ultimul truc, e cel mai recent. Am ieșit conștient din tot ce înseamnă „dependență de rețele sociale”, am renunțat la contul de email de pe telefon, la notificări etc. Timp de câteva săptămâni telefonul a fost pus pe mod avion când eram în plină creație sau când doream, să mă focusez 100% pe o activitate importantă de-a mea. Am închis practic consumatorii care îmi mâncau constant energia.

În schimb, m-am reîntors la natură. Plimb câinele nostru zilnic, mergem în pădure, descoperim în familie locații magice prin România, stau la masă cu prieteni dragi. Fără rețele sociale. Fără podcasturi, YouTube etc. Fără să îmi fie teamă că pierd vreo informație importantă pentru mine. Am dat la o parte gunoaiele informaționale! Pentru că sunt tone!

Am tot ce îmi e necesar în mine. Mă bucur de viața și de familia mea. Trăiesc în prezent. Zilnic. Îmi pun întrebări. Respir conștient. Râd. Iubesc. Creez și mă re-inventez. E magică starea asta de creație conștientă!

Ce truc alegi să pui tu în practică acum în viața ta?

M-aș bucura maxim să alegi cel puțin unul din cele 3 trucuri prezentate deja. Și în plus, m-aș bucura să te vad prezent/ă la webinarul nostru, LIVE din 27 iulie 2021, de la ora 19.00 :

https://restartcamp.com/de-la-stres-la-starea-de-bine/

Sigur nu vei regreta participarea ta! Sunt 2 ore înțelept investite pentru evoluția ta!

Spor la conștientizări,

Mihaela Stroe

Lasă un răspuns