Stres

Stresul nostru cel de toate zilele

Stresul este parte din viața ta de zi cu zi.

Toate presiunile puse asupra ta de familie, copii, colegii sau șefii de la locul de muncă sau poate de către angajații tăi, se adună și pot avea repercursiuni asupra ta, asupra stării tale fizice, emoționale sau chiar psihice.

De foarte multe ori poți simți stresul la nivel fizic, prin disconfort, tensiune sau chiar dureri la nivelul corpului.

Oare tu ai experimentat măcar o dată senzații precum:

  • înțepături, palpitații sau durere în zona inimii;
  • durere în piept sau dificultatea de a respira;
  • greață, amețeală sau senzații de disconfort la nivelul plexului solar;
  • balonare, gaze sau indigestie?

Toate acestea pot apărea din cazua stresului.

Ți s-a întâmplat să fii atât de stresat încât să ajungi să-i influențezi pe ceilalți, să le schimbi starea de spirit? Sau poate să te întâlnești cu o persoană atât de stresată încât să te ducă și pe tine într-o stare de disconfort?

 

suntem ființe umane și interacționăm mai întâi de toate la nivel energetic

Se întâmplă de multe ori nici măcar să nu fii conștient că starea ta de bine este afectată de cei din jurul tău. Dacă ești empatic/ă sau daca îți dorești mereu să îi ajuți pe ceilalți, este foarte ușor să le preiei starea de spirit.

Este ca un păienjeniș energetic prin care interacționăm unii cu ceilalți.
Și vrei să știi ceva? Nici măcar nu este necesar să te întâlnești sau să interacționezi cu o persoană, ca să-i preiei starea de disconfort, de stres, de supărare sau de nervozitate.

Nu scriu acest articol ca să te sperii și mai rău.
Oricum mass-media face acest lucru deja.
Eu scriu acest articol doar ca să te fac conștient că nu ai doar un corp fizic, ci că există și corpurile energetice prin care interacționăm.

imaginația ta este cel mai rapid și cel mai eficient instrument

Imaginația ta poate fi prietenul tău, dar la fel de bine poate fi și dușmanul tău de temut.

Sunt convinsă că ai auzit deja, că o mamă poate ști când copilul ei, adult deja, este într-un necaz, chiar de la mii de kilometri distanță.

Prin această rețea invizibilă, precum undele invizibile de la un telefon mobil, suntem interconectați. Putem folosi această interconectare într-un mod pozitiv, sau putem să preluăm stări, gânduri sau credințe de la ceilalți.

Dar azi te voi învăța cum să scapi de stările de stres, de nervozitate sau de gândurile care nu-ți aparțin, printr-o tehnică foarte ușoară care vei vedea că face o mare diferență.

există legături, fire, cordoane energtice prin care interacționăm unii cu ceilalți, prin care ne simțim de la distanță.

Dar azi te voi învăța cum să scapi de stările de stres, de nervozitate sau de gândurile care nu-ți aparțin, printr-o tehnică foarte ușoară care vei vedea că face o mare diferență.

imaginația ta este cel mai rapid și cel mai eficient instrument

Imaginația ta poate fi prietenul tău, dar la fel de bine poate fi și dușmanul tău de temut.

Cercetătorii au descoperit faptul că avem între 60.000 - 100.000 de gânduri în fiecare zi. Aproximativ 80% dintre aceste gânduri se repetă în următoarea zi, fără măcar să fim conștienți.

Ce poți face tu diferit?
Poți să-ți iei momente scurte pe parcursul zilei, de 2-3 minute, până la 5-10 minute, în care să lucrezi conștient cu imaginația ta.

creierul nu face diferența dintre real și imaginar.

Poți face acest exercițiu oricând pe parcursul zilei, dar ideal este să-l faci dimineața și seara și poate undeva în pauza de prânz.

imaginează-ți un spațiu de liniște, de siguranță și relaxare.

Folosește toate simțurile tale când te afli în acest spațiu imaginar.
Poate fi o grădină, un loc cunoscut din natură sau poate chiar o cameră liniștită.

Poate fi un loc pe care îl cunoști și în care te simți foarte bine, sau poate fi doar un loc creat de imaginația ta. Un loc ideal, așa cum ți-ar plăcea ție să fie.

Cu cât mergi mai des în imaginația ta, în acest spațiu de relaxare, de pace și de bine, cu atât îți va fi mai simplu, ca în momentele de stres, de tensiune, în momentele provocatoare din viața ta, să reușești să te întorci într-o stare de echilibru, doar imaginându-ți că ești în acest spațiu.

Cu cât folosești toate simțurile tale, mirosul, văzul, simțul tactil, auzul, în această experiență, cu atât mintea ta va considera că este real și relaxarea va apărea mai rapid. Îți poți imagina locul cu toate detaliile lui. Fie că este un loc din natură, fie că este undeva în interior, observă detaliile și culorile obiectelor din jurul tău, în imaginația ta. Poți chiar să le atingi și să le simți textura, pentru ca experiența aceasta să fie și mai reală. Simte mirosul din acest spațiu și poate că asculți sunetele care te înconjoară.

Cu toate aceste detalii, creierul tău va fi păcălit și îți vei dori să fii din ce în ce mai des în acest spațiu de liniște, de pace și de siguranță. Poți adăuga o picătură de ulei esențial de portocală în palmele tale și creierul tău va secreta serotonină. Astfel, vei aduce aceste stări, din ce în ce mai des în viața ta și te vei simți din ce în ce mai bine.

Imaginația ta o poți folosi oriunde ai fi: la muncă, când vreun coleg nu-ți dă pace sau când șeful tău te supra-încarcă cu sarcini, dar și acasă într-o situație conflictuală cu partenerul sau când copiii îți întind nervii la maxim.

Retrage-te în imaginația ta și preia tu controlul vieții tale!

Te îmbrățișez cu mult drag!
Monica

Lasă un răspuns